Ο Δήμαρχος “σταμάτησε” τους μάρτυρες του Ιεχωβά!!!

Eύγε Δήμαρχε.

Τον τελευταίο καιρό γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας εκατοντάδων ενοριτών, οι οποίοι ενοχλήθηκαν κατ΄οίκον με «πληροφόρηση» για λατρευτική εκδήλωση μαρτύρων του Ιεχωβά, που θα γινόταν στην αίθουσα του θεάτρου του Δημαρχείου Ηλιουπόλεως.

Στις 3 Απριλίου 2015 είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτή η λατρευτική Σύναξη, στην παραχωρηθείσα αίθουσα του Δημαρχείου, για να γιορτάσουν οι Ιαχωβίτες τον θάνατο του Χριστού. Αυτό είναι ευθύνη των υπευθύνων του Δήμου και πιθανόν στα πλαίσια του πλουραλισμού και της ανεξιθρησκίας να είναι μια θεμιτή πράξη εκ μέρους της διοικήσεως. Εκ τούτου ο προγραμματισμός μας ως κοινότητας ήταν να ενημερώσουμε από άμβωνας τον λαό, πράγμα που έγινε στην σύναξη της 22ας Μαρτίου από τον λειτουργό εφημέριο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό, αλλά και να εκδώσουμε ενημερωτικό φύλλο το οποίο θα διανέμαμε στον λαό, και ίσως σε όσους θα προσέρχονταν εκείνο το βράδυ στο Δημαρχείο.

Με ευχάριστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε με το πέρας της Δοξολογίας της 25ης Μαρτίου από τον προεξάρχοντα Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, ότι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ενημερωθείς με ακρίβεια για το περιεχόμενο της εκδηλώσεως, ανακάλεσε την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου και έτσι, δεν θα γίνει εκεί η λατρευτική αυτή σύναξη της, με θρησκευτικό μανδύα παρουσιαζόμενης, κερδοσκοπικής Αμερικανικής εταιρίας Σκοπιά.

Η εταιρία αυτή, αντίθετα με το Ελληνικό Σύνταγμα, ασκεί προσηλυτισμό στην Ελλάδα και έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι χρησιμοποιεί και αθέμιτα μέσα προς επίτευξη του.

Με την παρούσα θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον άρχοντα της πόλεως μας,  που προέβει σε αυτή την πράξη, αλλά και τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο για την ενημερωτική του παρέμβαση προς τούτο.

Η Χριστιανική Οικουμένη και ιδιαιτέρως η μόνη αληθινή Εκκλησία του Χριστού, στην οποία ανήκει και η τοπική Εκκλησία της Ελλάδος, υπάρχει γιατί έγινε η Ανάσταση του Ιησού και αυτήν εορτάζουμε κάθε Πρώτη ημέρα της εβδομάδος, την οποία πλέον καλούμε Κυριακή, αλλά και εξαιρετικά για σαράντα ημέρες από την ημέρα της Αναστάσεως και όλη την Διακαινήσιμο εβδομάδα έως την εορτή της Αναλήψεως.

Ταύτα και δια ταύτα, 26 Μαρτίου 2015